Latest Entries »

salam lebaran :)

salam semua..  aduhai, lamenye x update entry.. inila gaye nye bile menulis ikut mood.. klu rajin, asik la mengupdate.. klu x, berabuk abis la blog ni..

masih lg di bulan syawal yg mulia 1431 hijrah.. salam lebaran buat semua.. raye kali ni rasenye raye yg plg penat saye rasekan.. utk diri sendiri la.. sbb puasa hari tu first time saye open order kek pd public.. so, tempahan byk jugak yg diambil.. alhamdulillah, order menggalakkan.. thanks to family n friends yg order kek2 saye.. klu ade terkurang mane2, harap maaf.. tp every order yg dibuat semuanye same & xde lebih or kurang.. thanks jugak pd hubby yg membantu n pd si kenit eham yg pandai melayan dirinye dgn menonton kartun & x mengacau ibu😉

this year, my turn utk beraye di kulai.. sgt seronok.. hehe.. rasenye dah bebrp tahun kitorg adik beradik x dpt berkumpul sekali utk aidilfitri.. tp this year lucky us, semua pun beraya di johor.. my brothers semua of course la kan sbb bini masing2 semua pun org johor, senang la citer diorg..😉 my sister n i ni la yg susah sket sbb  kahwin dgn org negeri lain2.. alhamdulillah, 1st raye tu semua pun ade berkumpul di rumah kulai.. meriah sekali..😉

sbb excited nak raye kat kulai, selasa mlm kitorg dah balik kulai.. raye jumaat.. balik awal sbb nak berpuasa kat sane since awal puasa aritu x balik pun.. alhamdulillah perjalanan lancar.. mmg berbeza skali klu balik johor n kedah..  balik selatan mmg jarang jam, tp klu balik utara, aduyai.. hehe..😉

klu balik umah kulai, my main job adalah menganyam ketupat n masak ketupat pulut.. mmg itu keje saye tiap2 tahun x kire raye puasa or raye haji.. klu dulu2 mase kecik2 ayah yg slalu buat tu tp skrg dah jd turn saye pulak..klu bukan turn saye balik kulai, mmg x berbuat la ketupat pulut tu sbb adik beradik lain pun semua x reti buat.. lps ni pade sape pulak la saye nak menurunkan ilmu ni nnt..😉

1st day raye selalunye budak2 mmg dah tercongok pagi2 dpn gate tekan loceng x berenti2.. tp this year sgt lain.. agaknye sbb sekolah dah bercuti seminggu awal, so maybe ramai yg dah balik kg dulu.. so, this year mmg x ramai la budak2 yg dtg beraye kat umah (mase saye ade kat sane la).. lps saye balik shah alam, x tau la pulak kan?😉

kitorg stay kat kulai smpi raye ke-3 shj.. kena balik awal sbb hubby byk urusan nak settlekan kedai baru dia.. dia akan bukak kedai proshop boling dia sendiri kat One Utama.. insyaAllah akan start beroperasi october 1st ni.. n at the same time pulak kitorg br dpt kunci umah br b4 raye aritu.. so skrg kitorg pun tgh sibuk2 nak pindah umah jugak.. pening jugak la sbb kena fokus 2 benda ni.. smpi nak beraye ke mane2 pun x sempat.. tp, alhamdulillah, rezeki kami anak beranak.. semoga kedua2 nya berjalan lancar & segala urusan dipermudahkan Allah.. amin..😉

to all my family n friends, di bulan yg mulia ini,  saye ingin memohon ampun dan maaf atas segala kesilapan, terkasar bahasa dan sebagainye..  saye hanya lah manusia biasa, yg x terlepas dr membuat salah dan silap..😉

salam aidilfitri buat semua.. maaf zahir batin..

ikhlas dari

azura, megat azlisham & megat aylham hafiey🙂

salam lebaran dr kami sekeluarga🙂

we’re 4! ;)

15 julai 2010, tepat pukul 2.50 ptg, genaplah 4 tahun usia perkahwinan saye.. 4 tahun juge saye menjadi isteri kpd suami tersyg.. alhamdulillah😉 time flies by so fast.. pejam celik pejam celik dah 4 tahun.. pejam celik pejam celik lg dah 30 tahun plak.. hehe.. harap2 begitulah hendaknye😉

time2 anniversary camni teringat lak camne kitorg kenal dulu.. nak citer sket la camne kenal ngn hubby ni, leh x? sbb to me, citer perkenalan kitorg mmg menarik (to me la, to others x tau la ;)) & it’ll always be the sweetest memory till the day i die..

citernye bermula 10 tahun yg lepas….

i was studying in UiTM Shah Alam.. by the 3rd semester (rasenye la) me n some friends dah x dpt duk kolej.. so, kami terpaksa la cari umah utk sewa.. cari punye carik, jumpe lah 1 rumah sewa kat area seksyen 7.. since kitorg dah desperate nak rumah, trus ok ngn penyewa nak duk situ..

nak dipendekkan citer, rumah dpn kitorg disewa oleh a group of male students.. standard la kan bile dah duk dpn2 ni, start la umah sane kacau umah sini, umah sini kacau umah sane.. pendekkan lg citer, ntah mcm mane 1 mlm tu kitorg decide nak tukar2 no phone.. master bedroom kitorg tu ngam2 lak mengadap balkoni diorg.. & pertukaran no pun bermule..

ni part yg paling x leh lupe..😉

cara kitorg tukar2 no phone – guys kat balkoni, girls kat master bedroom, jerit2 tukar no phone.. hehe.. siap pakai tgn buat bentuk2 no yg disebut.. hehe.. mmg x leh nak lupe ahh mlm tu.. dlm byk2 no yg bertukar ganti, somehow i ended up with hubby’s no😉 rasenye sbb time tu just the two of us yg pki digi, so i guess we decided to pick each others no sbb senang & murah nak contact kot..

it was night time mase tukar no tu.. so, mase dpt no hubby tu, still x tau dia siape.. cause mase tu balkoni diorg gelap.. so x dpt cam muke.. so esok tu kitorg decide nak tgk who is who.. me made a deal at this certain time (x ingat kul brape, tp around tgh hari) kitorg janji nak tunjuk muke masing2.. tp mind u all, bukan jumpe ok.. kitorg arrange at that time, he’ll be at the balcony while i’ll be standing at the windows of the master bedroom..😉 hehe, klakar x? & that was the 1st time i really saw his face.. i still remember he wore a grey shirt that day..😉

so, that’s how we met each other.. mase mule2 kenal tu, takut gak la.. cause i’m not used to be around boys since i came from an all-girl boarding school.. & also i was afraid if i’m going to lose my concentration towards my studies because of a boy.. tp bile dah kenal & when i know that i really like him, i said to myself, ‘i have to proof to everyone (especially my parents) that i can excel in my studies no matter what.. (& i did, alhamdulillah ;)) after a few dates n 1 month of knowing each other, maka kami pun bersetuju utk couple😉

fast forward 5 years later, we’re engaged.. bertunang pun tibe2 je, xde dlm perancangan pun.. (ni pun kisah menarik utk dikongsi ;)) citer dia camni..

parents hubby decided nak turun johor nak jumpe my parents.. tujuannye utk berkenalan2 sahaja.. xde pun citer nak tunang ke ape.. mmg xde niat dlm hati kitorg nak bertunang.. x pikir pun psl nak kawin lg sbb tgh study lg.. so, i told my dad.. he said ok, so diorg decided nak dtg lps raye haji.. x lame lps tu, my sis call tanye betul ke nak tunang? mase tu dah pelik dah.. tunang? dalam hati, bile mase lak aku ckp aku nak tunang? so, i said xde lah.. my sis plak ckp ayah yg ckp.. dalam hati pikir, my sis salah dgr kot.. pastu my bro pulak tanye betul ke nak tunang? hati dah gelabah dah.. biar betul ayah ni? call my mum, dia ckp ayah suruh tunang..

haish! gelabah abis dah ni.. then call ayah, ayah ckp tunang je la.. my parents tau kitorg dah kenal lame.. n since parents diorg pun nak dtg, ayah ckp ape salahnye tunang trus since parents dia dah dtg dr jauh.. dah gelabah dah ni😉 trus call hubby bgtau psl ayah suruh tunang.. dia lagila gelabah.. bertambah gelabah bile parents dia pun setuju tunang trus.. haha, klakar.. kami bertunang tanpa rela😉

selepas 1 thn 7 bln bertunang, kami selamat diijabkabulkan.. alhamdulillah😉 & alhamdulillah juge perkahwinan ini bertahan hingga skrg😉.. tu la serba sedikit kisah2 pertemuan kitorg😉

on our anniversary, tiada lain yg saye harapkan kecuali perkahwinan ini sentiasa bahagia dan diberkati serta kekal hingga ke akhir hayat.. amin..

to my hubby, thanks for all the wonderful years.. thanks for all the things u did for me, for us.. u’re my pillar of strenght.. u help me to mature n be sure of myself..

u’re a wonderful, terrific and loving husband.. & i love u to death, my dear.. i trully do😉

selamat diijabkabulkan..😉

selesai sesi berinai..

resepsi di kulai..

resepsi di shah alam..

no doctor, please!

ini adalah kisah eham dan paed dia..😉

semalam bwk eham pegi jumpe paed.. dah 2 hari dia demam.. risau sgt sbb temperature dia tinggi.. so, pagi2 smalam dah bwk dia gi klinik..

before that..

eham ni penakut sbnrnye nak jumpe doktor.. klu pegi regular paed dia yg kat kota kemuning, dia sgt la takut ok! dia dah kenal dah rupe klinik tu.. even tgk pintu masuk klinik tu dia dah kenal.. masuk je klinik, dia dah resah dah, x reti duk diam.. asik nak berdukung n ajak kluar dr klinik.. haha.. pandai ke x anak saye tu?😉 tu blum jumpe doktor lg.. bile dah masuk bilik doc, belum sempat duduk dah meraung2 ok! aduyai anak ibu.. doc bg toys ape pun x jln.. meraung2 mcm nmpk hantu.. hehe.. bile doc nak check dade ke telinge ke mulut ke, lg la dia mengamuk2.. aduhai, susah tul.. bile baringkan dia utk injection, dia dah tau dah.. mengamuk2.. bayangkan la time nak cucuk tu, 3 org kena restrain dia – ibu, doc n docnye helper.. boleh bygkan x betape kuatnye dia utk budak yg berumur 1 thn 8 bln ni? dia mmg sgt kuat meronta2.. hehe.. eham2.. mcm2 perangai dia..

so smbg blk citer..

since kitorg skrg ni kat kulai, smlm bwk eham gi paed yg kat sini la.. dlm hati dah berdoa moga2 dia x buat perangai.. smpi2 klinik, dia ok lg.. agaknye dia x cam la yg tu klinik.. dia still ok lg.. dlm hati dah berangan, ok kot ni.. tp harapan tinggal harapan.. hehe.. masuk je bilik doc, dia dah start meraung2 dah.. n seterusnye, ulang aje citer yg kat perenggan atas tu..😉

ntah bile la dia nak berenti takut pd doktor agaknye? sbb mmg susah klu nak handle dia bile dia dah meraung meronta mcm tu.. nasib baik la semua imunisasi dia buat mase ni dah abis dah.. tunggu dia 5 years nnt br smbg lg.. hopefully by that time, dia dah x takut lg nak jumpe doktor..

eham2.. jgn takut2 lg jumpe doktor ok!😉

to hubby with love ;)

setelah lame tidak menulis, hi everyone! hehe..

this entry is specially dedicated to my hubby sempena father’s day..😉

firstly, terkilan sbb me n eham xde kat sane nak celebrate bersame2 hubby.. kitorg balik kulai sempena cuti sekolah n decided nak tinggal lame kat sini since dah lame x balik kg.. so hubby tinggal la seorg di shah alam..

nway..

dear hubby,

just wanna wish u happy father’s day! eventhough ibu n eham xde ngn ayah, please know that we both will always love u so very much! u r the best daddy to eham n he’s so fortunate to have u as his father. u’r kind, loving, responsible, caring n much2 more! n we both love u for all of that!

like father like son😉

we miss u so much n can’t wait to be together again..

muah2! hugs n kisses from both of us!🙂

a new decade..

salam everyone..

the date today – 1/1/2010.. happy new year!😉 alhamdulillah, Allah panjangkan usia saya utk bertemu tahun baru.. semoga tahun ini membawa keberkatan kepada saya dan keluarga.. amin..😉

new year celebration? seingat saye, i’ve never went anywhere to celebrate new year.. i’m not the kind who like to go n party i guess.. boring me😉 sebenarnye x suke bersesak2 dgn org2 yg x dikenali n don’t want to be stuck in traffic.. furthermore, now with aylham in the picture, lg la susah nak kluar berjln2 di waktu mlm.. so, last night, my celebration was watching grey’s anatomy n private practice while aylham was sleeping soundly n hubby went to bowling tournament.. heaven.. boleh berehat while watching my favourite series..😉

new year = resolution? i can’t remember if i have achieved any of my resolutions in the past.. i even can’t remember if i’ve ever made any serious resolutions at all.. haha.. ntah2 x penah pun azam pape pun.. klu camtu mmg la xde yg tercapai, ye x?😉 this year, ntah la.. but i do want to shed off a few kgs from my weight.. while i was pregnant with aylham, i was really big.. n since i got to fully bf aylham for only 4 months, most of the extra weight stays on.. ye la, ingatkan konon2 fully bf aylham bolehla kurus cepat.. last2 sempat 4 bulan je n then susu kering..

so, i guess my resolution for this year is to be thinner than i am now.. haha.. typicalnye resolution kan? tp mmg dah berazam about a month ago.. i even started to eat much less than i used to n more healthier choices.. n i want to start back with my aerobics.. dulu before dpt baby, rajin buat aerobics sendiri kat umah.. hopefully lps ni dpt la start blk.. i even got my hubby’s support.. his support is very important to me supaya saya dpt meneruskan cita2 murni saya ni..😉 hopefully all goes well..😉

but most importantly, i vow to be a better wife to my hubby n mother to my son.. ni bukan azam tahun baru tp azam saya tiap2 hari😉 i guess we don’t need a specific time such as new year to have resolutions, right? if it’s something good, we don’t need to wait for later to start it..😉

also, i want to wish my lil sister, Azah Adam, a very happy 26th birthday.. may u are blessed with joy n happiness always.. i really hope that because she has been so down lately due to work stress n personal problems.. she’s a doctor who is finishing her housemanship.. so, i guess u just can imagine the work load she has to go through everyday.. hopefully this year will bring her more joy n happiness n stress-free working environment, amin.. n happy birthday also to my father in law, en megat md hatta.. semoga panjang umur n murah rezeki slalu..😉

happy new year everyone..😉

short family trip

salam..

it’s already 2.00 a.m. tp mate masih blum mengantuk..😉

menyambung dr entry sebelum ini.. i spent a week kat kulai.. hubby balik shah alam dulu sbb he have to work.. since the week after that my mum will be going to kl, so eham n i can tumpang my mum balik skali nnt..😉

even before balik kulai, my older sis, along sibuk ckp mama nak bwk bonda n cu gi holiday.. before u all confuse, bonda is my younger sister n cu is my youngest brother.. in my family, anak2 sedare panggil my mum – mama, my older sister, along – bu leen, me – umi n my younger sister, jajah – bonda.. back to the story, bonda is a doctor yg tgh buat housemanship dia kat gh jb.. sesape yg ade sedare jd doctor mesti tau betape sibuk je diorg ni ngn keje.. nak dijadikan cite, dia apply cuti n ajak mama gi holiday since dia dah keje about a year n x penah holiday.. nak menenangkan pikiran katenye..

so that’s when we decided to go to desaru.. all arrangements made by along n desaru, here we come..😉 since raye haji aritu angah n alang n all their families dah blk kl, so yg join trip ni adelah mama, along n family, saye n eham, bonda n cu.. we arrived at desaru on thursday n we stayed at lotus desaru resort.. to me, resort ni cantik n with all the upgrades in progress, rase cam nak pegi je lg next time with hubby..😉

resort ni offers apartment style ranges from 1 to 4 bedrooms apartment.. kitorg duduk kat 3 bedrooms apartment.. deco apartment mmg cantik n nice.. saye suke..😉 but sadly xde gmbr bilik lak yg boleh ditunjuk.. smpi kat hotel dah around 3 p.m.  n anak2 dah x sabar nak mandi pool.. eventhough ade beach, xleh nak mandi sbb tgh tengkujuh.. so, before hujan turun cepat2 la kitorg ke pool.. alhamdulillah, x hujan pun sepanjang mase kami di sana..😉

during dinner, my BIL bwk kitorg gi sungai rengit.. n our dinner that nite was ikan kurau sweet sour, black pepper lobster, buttered lobster, ketam telur masin n sayur kangkung.. really enjoyed the buttered lobster.. sangat sedap..😉 tp frust ketam telur masin x sesedap yg di subang airport.. arggghh.. teringin!!

the next morning, after having our breakfast, anak2 gi quick swim skjp di pool.. n we went back home..

a quick lunch stop

swim, swim, swim😉

beautiful scenery

seronok eham dpt berlari😉

ini aje korum yg pegi

byk lagi gmbr2 boleh ditgk di fb saye.. too many to post here..😉

eventhough it was a short holiday trip, saye enjoy juge..😉

lamanye.. ;)

salam..

lame tul x update blog.. too lazy to update, i guess.. haha.. typical me😉.. hari ni berasa agak rajin untuk menaip.. plus eham is taking his nap, so nobody to disturb me n my lappie😉

update on eham..

he’s already walking.. yippie.. but still wobbly-ish lg la.. tp xpe, slow n steady kan eham😉.. he just mastered this just before raya haji aritu.. at that time, dia dah jalan n x jatuh2 lg la.. klu x before tu asal jln sket, jatuh.. jln sket jatuh.. but now dah ok.. x jatuh2 lg tp bdn still melayang2 cam ditiup angin.. haha..😉

nowadays, eham is so lasak.. ciri2 kelakian tu dah nampak dah.. sibuk panjat sana sini.. buat sepah sana sini.. n kepala angin dia pun dah nmpk.. bak kate hubby, ikut perangai ibu dia la ni..😉 dah pandai marah skrg.. klu ade something yg dia nak or nak buat n kite x bg, start la campak brg sana sini n buat muka marah dia.. haha.. kelakar.. next time i’ll snap his angry face n post it..

last raye haji, we went back to kulai.. ooh, how i miss my mom n home.. it’s been months since the last time i went back to kulai.. so, raye haji aritu was something that i really look forward to.. aside from seeing my mom, along n my nephew n niece, something that made me really x sabar was that i could finally enjoy my mom n along’s special lauk raya this time after missed it during last raye puasa.. saaangaaat puassss!!😉

a day after raye, kitorg buat birthday party for all our nephews n nieces.. special dish for that day – kambing biri2 panggang! syiokkk! but what’s more special is that all my brothers n sisters, there are 7 of us, were there. it’s been a long time since we had a family gathering.. sgt best..😉

my family

yg berdukung tu sume same age😉

love, love, love..🙂

the birthday cakes

show for the day

the girls

the boys while alif is missing in action

..all my love.. from l - r : arman syah, ayu batrisyia, arfan syah, aidilea riesarra, alif ibrahim, alea syaza, aimran syah, arieq ramadhan n megat aylham hafiey

btw, nice pics right? thanks to abg tam for all these lovely pictures.. sbnrnye ade byk lg pics.. akan diupload pd fb saye..

really enjoy the day n my 1 week stay at kulai..

looking forward for our next family gathering, whatever n whenever that will be😉

not too late ;)

salam everyone…
better late than never.. that’s my motto for this post.. why? because this post is going to be about eham’s 1st birthday celebration eventhough it was about 3 weeks ago.. hahaha.. nevermind, as long as i remember to insert it into my blog as a momento..😉

7 oct 2009, eham’s 1st birthday.. how time flies.. all the memories of being pregnant with him n the moment when he came into the world are all still fresh in my mind.. now his already 1.. hmm..😦

ok, moving on.. this year celebration was made at opah’s.. just a simple family gathering on my hubby’s side.. mak made pulut kuning with rendang and my SIL made some spaghetti.. i wanted to make some puding but couldn’t since it was only 2 days after eham was discharged from hospital. i was still too tired to do anything. so, we went to jusco bukit tinggi, klang where hubby bought KFC n the birthday cake..

we arrived at opah’s around 8 n eham was already sleepy.. so, we cut the cake first even before the other guest arrived while eham was still in his good mood.. not long after that, all guest arrived.. so. that’s about it.. just a simple celebration.. futhermore, eham is still so little to understand n enjoy the celebration.. next year, different story cause it will be his 2nd birthday where he’ll big enough to understand n enjoy.. x sabar pulak rasenye.. haha.. pastu bising anak besar cpt sgt..😉

just wanted to thank opah, tok wan, mak su n pak ngah for all the efforts n hardworks for making eham’s party a success😉

n also to my lil brother who is not that little😉 n who by the way share the same birthday as eham, happy birthday to u too.. we love u, cu..

what a raya!

salam everyone.. since we’re still in the month of Syawal, so it’s still not too late for me to wish all Selamat Hari Raya😉 dah masuk minggu terakhir raye, baru la saye betul2 dpt berehat n have time to update my blog..

raye this year mmg membawa byk kenangan..

kenangan raye – 20/09/09 was hari raye aidilfitri. we celebrate our raye this year at kodiang, kedah. rumah tok wan n tok hubby. we started our journey to kedah on friday, 18th sept at 10 pm. ingatkan jalan clear tp adalah sgt jam, ok. stuck from rawang up to ipoh smpi 4 jam. aduihh. tensen. nasib baik la start from ipoh jln dah start clear smpi la ke kedah. we reached kodiang at 6.30 am. lama tul perjalanan. every time nak blk kedah for raye, i really dread the long journey. klu nak compare balik kulai dgn nak blk kedah, umpama dr kl balik kulai n balik kl balik. i really hate the long journey. duk dlm kete lame, bosan. this year mmg planning nak blk mlm so that aylham will tend to sleep along the way. and that what he did😉 tido sepanjang perjalanan smpi la ke kedah. alhamdulillah..

berbeza tul celebration kat umah tok wan klu nak compare dgn celebration by my family. kat sane, utk raye tok masak bihun sup utara n tok buat pulut panggang sket. so, this year i didn’t have my mum’s rendang, ketupat pulut, ayam kicap n much more for raye as usual. wahh, rindu nak mkn sume tu tp x dpt😦 but it’s ok.. raye haji nnt hopefully dpt jamah semua tu😉 1st day raye, x buat pe. duk umah je. n it was a very hot day. pity aylham sbb dia asik berpeluh2 sbb x tahan panas. 2nd day raye we started our journey home sbb nak elak jam. singgah ipoh gi umah sedara2 hubby n then straight back tu shah alam. alhamdulillah perjalanan lancar. so that was our raye celebration for this year.

the 3 of us berhari raye ;)

the 3 of us berhari raye😉

kenangan hospital – on 1/10/09, aylham was admitted to kpj specialist hospital due to diarrhoea, vomitting n dehydration. ceritanye begini.. a day before, due to my fever, i asked hubby to buy some bubur mcd for me. later that evening, i ate it while giving it some to aylham. n hubby also had some that night. around 3 am, we all started to have stomach ache, diarrhoea n vomitting. so, early in the morning we went to the doctor. since we all had the same sickness, we just went to this one doctor. this was our mistake, really, for not taking aylham to see his paediatrician right away. the next day, me n hubby had recover but not aylham. that evening, i took him to see his paediatrician because he kept vomitting and having diarrhoea. he won’t take his medicine, drink his milk or eat anything else. he was not his usual self. he just lying down n won’t play at all. even before seeing his paed, i noticed that his weight has reduced when i carried him. and it was true. he had lost 1/2 kg only after a day. my poor little guy. because of his rapid weight n water loss, the paed asked us to bring him to the hospital😦

so, that very night we went to emergency. when the doctor saw aylham, he said aylham must be admitted and they must put a drip to him. knowing that, i cried. feeling so sorry for my son, still so little to be sick n have a needle to be pierced on his hand. if i could trade places with him, i would do it immediately. but he was a very strong and brave little guy, he just cried a bit when the doctor pierced the needle in n then he stopped like nothing happened. that’s my boy! ibu is so very proud of you, sayang.. after 5 days staying at the hospital, we was given permission to bring him home. alhamdulillah. till now, he’s doing well n he is his usual self again. yippie! hopefully it will be his last and only time being admitted to hospital. i just can’t bear knowing my son is sick.

aylham, ibu always pray that u will grow strong and healthy n hopefully no more sickness or ailment, my dear.. amin..

ibu love u so very much..

my brave little boy ;)

my brave little boy😉

kenangan accident – 5/7/09, a full year after the fateful car accident. alhamdulillah mama had recover. but still she was not as strong as before. but nevertheless, i’m so grateful that she is still here with us, the family. n i’m so grateful that she was able to see aylham grow up throughout the year.

mama, i always pray that Allah will grant u a healthy n long life so that u can be with us for a long time.. amin..

i love u so much, mama..

my mama ;)

my mama😉

kenangan birthday 7/10/09 was aylham 1st birthday. 2 days after he was discharge from the hospital. alhamdulillah he didn’t have to spend his very 1st birthday at the hospital. a simple celebration was made at opah’s. gonna tell u all about it in my next entry😉

1 year old aylham n daddy ;)

1 year old aylham n daddy😉

so, that what my raye was really like this year.. happiness n sorrow all in once.. but alhamdulillah all ended up well..😉

see u all in the next entry..😉

eid mubarak.. ;)

wah, tup tap tup tap tinggal 3 hari je lagi puasa ramadhan.. cepatnye mase berlalu.. this year puasa saye agak  mencabar juge.. because of aylham.. mostly hari2 saye ok.. that means he was on his good behaviour.. other days, bile dia mood x baik, sgt la letih melayan dia.. selalunye saye akan sgt letih bile balik dari bazaar ramadhan.. skrg br terase dah x larat nak dukung dia.. sgt letih bile balik dari bazaar n kena dukung dia all the way.. he’s quite heavy now n sgt lasak.. klu dukung dia mmg  terase penat.. so skrg mmg kena guna carrier dukung dia..

this year will be eham’s 1st real raye celebration.. last year, he was the celebration😉 last year saye bersalinkan eham pd 7 syawal.. he’s too litle then to enjoy raye.. so, both hubby n me are very excited this year to celebrate raye as threesome..😉 x sabar.. awal2 lg before puase dah antar baju raye eham kat tailor.. our theme this year will be silver.. cume terkilan x jumpe songkok for eham utk pki ngn baju melayu.. xde saiz kecik..😉 xpe, next year Insya Allah.. as for baju2 raye yg lain, x tau la dah brp byk.. ade 7-8 helai kot tshirt raye die.. ibu dia ni la.. asal nmpk cantik n cute je sibuk nak beli.. haha.. abis la dia kena jd model raye ni kena tukar2 baju😉 as for hubby n me, our preparation simple2 je.. dah tua, x kisah sgt..😉 lg seronok mencari brg2 utk eham..😉

this year saye start blk buat kek lapis sarawak saye.. kek lapis pelangi cheese.. i started doing this cake 3 years ago from a recipe book.. i’m more of a baker than a cooker.. to me, baking cakes n cookies are much more fun and enjoyable.. last year, x dpt buat sbb tgh sarat pregnant mase tu.. so this year byk lak permintaan especially from my family n cousins.. so, this year try buat balik but utk tempahan yg kecil.. sbb saye nak test camne buat kek dgn eham ade.. takut x terbuat.. kire ni eksperimen la utk saye whether larat x nak buat kek even with eham around.. alhamdulillah, all went well.. kek dpt disiapkan pd waktunye.. eham pun ok.. cume klu dulu 1 hari saye leh buat maksium 3 kek (1 cake will take about 5 hours to complete) but with eham, i can only tolerate 1 cake a day.. ye la, mane nak buat kek lg nak layan dia lg.. haritu mostly buat kek at nite time after he’s asleep n usually all will be complete at sahur.. kirenye x tido smpi sahur.. esok lak bangun pagi sbb eham dah kejut.. mase tu mmg sgt2 letih.. during daytime slalu tertido bile tidokan eham..😉 today baru la dpt rehat sbb smlm last day buat kek.. siang td pun dah gi deliver cake2 itu ke kajang.. alhamdulillah ade duit raye lebih sikit utk eham..😉

raye thn ni we’ll be going back to kodiang, kedah.. hubby’s kampung.. akan bertolak pd jumaat mlm.. it’s going to be a long journey.. gonna miss raye at kulai😦 well, that’s marriage life.. kena tolak ansur n ganti2.. lgpun, last year time deliver eham, duk kulai smapi 3 bulan.. it’s ok, next year will be my turn again..😉

di kesempatan ini, just wanna wish selamat hari raye  n maaf zahir batin specially to my hubby sayang n my darling eham, my family n friends.. enjoy your raye n hati2 sewaktu driving.. see u all after raye ya..😉

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.