salam semua..  aduhai, lamenye x update entry.. inila gaye nye bile menulis ikut mood.. klu rajin, asik la mengupdate.. klu x, berabuk abis la blog ni..

masih lg di bulan syawal yg mulia 1431 hijrah.. salam lebaran buat semua.. raye kali ni rasenye raye yg plg penat saye rasekan.. utk diri sendiri la.. sbb puasa hari tu first time saye open order kek pd public.. so, tempahan byk jugak yg diambil.. alhamdulillah, order menggalakkan.. thanks to family n friends yg order kek2 saye.. klu ade terkurang mane2, harap maaf.. tp every order yg dibuat semuanye same & xde lebih or kurang.. thanks jugak pd hubby yg membantu n pd si kenit eham yg pandai melayan dirinye dgn menonton kartun & x mengacau ibu 😉

this year, my turn utk beraye di kulai.. sgt seronok.. hehe.. rasenye dah bebrp tahun kitorg adik beradik x dpt berkumpul sekali utk aidilfitri.. tp this year lucky us, semua pun beraya di johor.. my brothers semua of course la kan sbb bini masing2 semua pun org johor, senang la citer diorg.. 😉 my sister n i ni la yg susah sket sbb  kahwin dgn org negeri lain2.. alhamdulillah, 1st raye tu semua pun ade berkumpul di rumah kulai.. meriah sekali.. 😉

sbb excited nak raye kat kulai, selasa mlm kitorg dah balik kulai.. raye jumaat.. balik awal sbb nak berpuasa kat sane since awal puasa aritu x balik pun.. alhamdulillah perjalanan lancar.. mmg berbeza skali klu balik johor n kedah..  balik selatan mmg jarang jam, tp klu balik utara, aduyai.. hehe.. 😉

klu balik umah kulai, my main job adalah menganyam ketupat n masak ketupat pulut.. mmg itu keje saye tiap2 tahun x kire raye puasa or raye haji.. klu dulu2 mase kecik2 ayah yg slalu buat tu tp skrg dah jd turn saye pulak..klu bukan turn saye balik kulai, mmg x berbuat la ketupat pulut tu sbb adik beradik lain pun semua x reti buat.. lps ni pade sape pulak la saye nak menurunkan ilmu ni nnt.. 😉

1st day raye selalunye budak2 mmg dah tercongok pagi2 dpn gate tekan loceng x berenti2.. tp this year sgt lain.. agaknye sbb sekolah dah bercuti seminggu awal, so maybe ramai yg dah balik kg dulu.. so, this year mmg x ramai la budak2 yg dtg beraye kat umah (mase saye ade kat sane la).. lps saye balik shah alam, x tau la pulak kan? 😉

kitorg stay kat kulai smpi raye ke-3 shj.. kena balik awal sbb hubby byk urusan nak settlekan kedai baru dia.. dia akan bukak kedai proshop boling dia sendiri kat One Utama.. insyaAllah akan start beroperasi october 1st ni.. n at the same time pulak kitorg br dpt kunci umah br b4 raye aritu.. so skrg kitorg pun tgh sibuk2 nak pindah umah jugak.. pening jugak la sbb kena fokus 2 benda ni.. smpi nak beraye ke mane2 pun x sempat.. tp, alhamdulillah, rezeki kami anak beranak.. semoga kedua2 nya berjalan lancar & segala urusan dipermudahkan Allah.. amin.. 😉

to all my family n friends, di bulan yg mulia ini,  saye ingin memohon ampun dan maaf atas segala kesilapan, terkasar bahasa dan sebagainye..  saye hanya lah manusia biasa, yg x terlepas dr membuat salah dan silap.. 😉

salam aidilfitri buat semua.. maaf zahir batin..

ikhlas dari

azura, megat azlisham & megat aylham hafiey 🙂

salam lebaran dr kami sekeluarga 🙂

Advertisements